HBK - Vejby 5-4 (1-2, 4-2)

...där kom den första plumpen i protokollet och fy så surt det är.
Man trodde ju att det var Martin och Magnus som skulle stå för den sämsta prestationen för dagen då de deltog på årsfesten kvällen innan men icke.
Vi skojade lite i bussen ner om att det enda som passade detta laget sämre än tidig match var tidig match och regn. Nu var det fint väder och fint var också hur vi inledde föreställningen.

Första 25 minuterna av första halvlek går enligt plan och vi äger matchen totalt. Redan i 6e minuten spelar Edvin fram Leon som kan rulla in bollen mellan målvaktens ben. Tvåan kommer i 26e där samma två är inblandade igen, ett inkast följt av en yttersida från långt håll som går över målvakten. So far so good.
Efter detta målet byter vi ut 3 spelare och kommer av oss i offensiven. Högaborg tillåts ha mer boll och flyttar upp spelet på vår planhalva. Reduceringsmålet kommer precis innan halvtidsvilan efter väldigt passivt försvarsspel från vår sida.
Pausvila med 2-1 ledning, kunde varit värre även om där var mycket att rätta till.

Tyvärr fortsätter haveriet omgående i andra när Högaborg kvitterar efter bara ett par minuter följt av ett ledningsmål ytterligare tre minuter efteråt. Återigen passivt i försvaret där man tittar boll och hoppas att någon annan ska ta jobbet. Vi har trots detta mycket spel på offensiv planhalva och mängder av hörnor. Mål på hörna blir det också i 53e minuten men nicken kommer från en hemmaspelare som ställer sin egen målvakt. 3-3 och spelarna känns sugna på att gå för ett till.
I 58e drar vi på oss ett gult kort. Isak för eftersläng. Man förstår ju direkt att det är ett felaktigt domslut och såklart påverkas vi av att spela med en man mindre men lyckas rida ut de 5 minuterna utan att släppa till något. I minut 66 är det dags att vittja nätet igen när Högaborg återigen tar ledningen. Öken.
Med 6 minuter kvar bjuder Gerber upp en motståndare till dans vilket resulterar i varsitt gult kort och nästan resten av matchen ska spelas 10 mot 10. 2 minuter därefter får Otto fram en boll till Elwin från högerkanten och kvitteringen är ett faktum. Här har vi formerat om laget för att gå för de tre poängen och fortsatt serieledning men bara minuten efter får Högaborg in den 5e och sista bollen för dagen. Vi lyckas inte replikera igen och förlusten är ett faktum.

Så en summering av detta elände då. Som sagt en bra start med fint spel och mycket skapande vilket jag tycker vi lyckas fortsätta med under flera perioder av matchen men domaren är nitisk och blåser av ett par lägen för offside som skulle släppts där det var raka spåret mot mål. Vi missar ett öppet läge som förmodligen hade stängt matchen vid ledning 2-0. Vi får ett nickmål bortdömt för ruff vilket också känns horribelt med Vejbyögon sett. Deras första är en klar offside. Att dela ut ett gult till Isak för eftersläng säger det mesta om nivån men det går väl på ett ut under en hel säsong. I övrigt offensivt så är där lägen där vi borde skjutit istället för att passa, passa istället för att dribbla, passa istället för att skjuta men så är det väl i varje match.

Fem insläppta!? Hur gick det tilll kan man undra. Vi är ju ett lag med defensiven som adelsmärke, släpper in få och hänger in marginellt fler. Redan när man såg matchen live så var det chockerande många dåliga passningar, reprisen bekräftar och visar på att många av dessa passen kommer i lägen där vi antingen är uppställt offensivt eller på väg framåt vilket straffar oss riktigt ordentligt. Mål insläppt direkt på hörna såg jag nog senast i en P11-match. Att misslyckas försvara trots att man är 7 mot 4 är också talande för matchen och resultatet.

Med detta bjuder vi in främst Veberöd och Bellevue men även Hittarp och Husie i titelracet. Onödigt men bara att bryta ihop och komma igen starka mot just Bellevue hemma på A-plan på lördag klockan 11:00. Ses där!